top of page
Buscar
  • Foto del escritorjuntperxcatbdn

David Torrents dona la benvinguda als assistents de la 1a Convenció Municipalista de JUNTS

JUNTS celebra aquest dissabte la seva primera convenció Municipalista a Badalona amb l’objectiu d’encarar els reptes que té el partit de cara les eleccions municipals del 2023
El Secretari General de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, ha afirmat que “sempre tindrem les portes obertes per acollir tota la gent que pugui aportar al projecte de Junts. Serà aquesta força la que ens portarà a ser un país lliure i independent”, d’aquesta manera ha fet una apel·lació a sumar persones d’arreu del territori al projecte de Junts per Catalunya per a les eleccions municipals del 2023. El Secretari General ha animat a que el partit confeccioni les “millors llistes del món local”, per això, en la seva apel·lació a sumar gent al projecte de Junts, Sànchez ha afirmat que donaran un “coixí” a “tota aquella gent que representa el país” i ha dit que han de tenir la “certesa” que “Junts pot ser casa seva”.


El partit ha celebrat a Badalona la seva primera convenció municipalista, on ha reunit electes municipals de tot el territori, amb l’objectiu d’encarar els reptes que té el partit de cara les eleccions municipals del 2023. A més de Sànchez, també hi han participat diversos líders com la presidenta Laura Borràs; el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, i el secretari d’organització, David Saldoni.


Per altra banda, s’ha referit als pressupostos de la Generalitat, on ha tornat a defensar la feina feta pel conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, i ha fet refermat el compromís de Junts amb la majoria del 52%: “tan important és tenir pressupostos com tenir els del 52%. Junts està fent tot el possible per a mantenir aquesta majoria. Que ningú mantingui l’esperança que amb la seva abstenció trencarà la majoria independentista” i ha demanat “responsabilitat” als tres partits independentistes perquè es puguin tramitar els pressupostos.


La presidenta Laura Borràs ha afirmat que l’objectiu de Junts les eleccions del 2023 és guanyar, perquè “volem governar per donar resposta a les necessitats de la gent i millorar la qualitat de vida dels catalans”. Borràs ha refermat que el “primer objectiu” és “completar el procés que vam començar l’1 d’octubre”, en aquest sentit ha afirmat que per aconseguir-ho “cal poder treballar junts i això nosaltres ho tenim clar”.


El vicepresident Jordi Puigneró, pel seu torn, ha posat de relleu la visió municipalista que té Junts per Catalunya. El vicepresident ha defensat que la millor política social pel país és tenir feina: “hem de posar el país de les oportunitats i de pencar, junts ha de ser el partit dels dilluns, de la gent que aixeca la persiana”. Puigneró també ha fet referència als pressupostos de la Generalitat, igual que el secretari general Jordi Sànchez, ha demanat “responsabilitat” als partits per aprovar-los: “demano als grups polítics del Parlament que s’hauran de pronunciar, per fer possible la tramitació, perquè són una gran eina per donar oportunitats als ciutadans de Catalunya”.


Per altra banda, l’alcaldessa de Vic i presidenta del Consell Nacional, Anna Erra, ha posat de manifest que el gran repte que té el partit en les eleccions del 2023 és “generar il·lusió i confiança”, per això ha afirmat estar “segura” de que ho aconseguiran: “estarem al costat de la gent i demostrarem que som molt forts”. El vicealdalde de la Seu i membre de l’Executiva, Jordi Fàbrega, ha remarcat la fortalesa del partit: “tenim un partit molt fort amb molta gent treballant al darrere. El primer missatge és clar: aquest partit sempre estarà al vostre costat, farem que aquest país avanci”. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha afirmat que “des dels ajuntaments tenim un repte municipal: que tots els veïns i veïnes hi puguin construir el seu procés vital i professional, aquest és l’objectiu”.


Junts presenta un reglament per a les municipals del 2023 per obrir el partit al màxim de candidatures locals


Durant la jornada, Junts per Catalunya ha presentat aspectes d’un nou reglament de cara a les eleccions municipals del 2023, que s’haurà de debatre i votar en el proper Consell Nacional que celebrarà el partit el proper desembre. En aquests comicis, l’objectiu del partit és liderar una coalició de partits, agrupacions i persones que sumin la majoria central i transversal del país.


Junts tindrà en compte les sensibilitat pròpies de cada territori i intentarà trobar la millor eina per sumar el màxim de gent possible. En aquest sentit, el Secretari d’Organització, David Saldoni, ha afirmat que “ens hem de dotar d’un reglament que serveixi per a tot el país, per fer un gran procés d’elecció de candidats que ens impulsi com a partit. Amb el reglament es vol obrir el partit al màxim de candidatures locals. Per això, Saldoni ha dit que el reglament ha poder fer possible “alcaldes que poden afiliarse o presentarse sota el paraigües de Junts per Catalunya”. Saldoni ha demanat la participació del conjunt de gent del partit per aportar la “visió” de la vegueria o la comarca en aquest reglament.

Badalona, 20 de novembre de 2021.

1 visualización0 comentarios
bottom of page