top of page
Buscar
  • Foto del escritorjuntperxcatbdn

David Torrents presenta una moció a favor del desplegament de la fibra òptica a Dalt La Vila

El regidor de Junts per Catalunya a Badalona, David Torrents, ha presentat al ple ordinari d'aquest mes de gener, una moció a favor del desplegament de la fibra òptica al barri de Dalt La Vila a Badalona
Catalunya és un territori vertebrat amb infraestructures digitals i ciutats intel·ligents. L’arribada de la fibra òptica de la Generalitat a tots els municipis ha permès connectar les infraestructures i serveis públics d’arreu del país, facilitar el desplegament de nous serveis, la creació de nous operadors locals i també impulsar el desplegament de la xarxa 5G.


Amb l'accés a la fibra òptica, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha garantit la cohesió territorial, la igualtat d’oportunitats arreu del país, l’impuls del teixit econòmic arreu del territori i el foment del progrés econòmic i social.


La fibra òptica presenta un conjunt important d’avantatges sobre altres suports utilitzats en la transmissió de senyals analògics i digitals com la transmissió d’un gran volum d’informació a una velocitat extremadament alta, entre moltes altres.


A Badalona, hi ha fibra òptica gairebé a tota la ciutat, i com destaca Torrents, "el que no pot ser, és que els veïns d’alguna part del barri de Dalt la Vila, i molt probablement d’algun altre barri de la ciutat, no els hagi arribat encara". Torrents afirma que "la pandèmia de la COVID19 i el primer estat d’alarma amb el confinament, que ens ha obligat a treballar o fer classe des de casa, ens ha fet saltar les alarmes i topar amb aquesta realitat".


Torrents, explica que "a Dalt la Vila, la fibra òptica havia d’estar instal·lada a l’any 2013, promesa de l’Alcalde García Albiol". En un principi, això no ha estat possible per la decisió d’alguns veïns i veïnes de no autoritzar a l’empresa encarregada de passar els cables de fibra òptica per la façana dels seus edificis. Torrents exposa que "el problema actual és que és necessari que l’Ajuntament autoritzi instal·lar la fibra òptica subterrània ja que existeix una normativa municipal que prohibeix el pas de cables d’una banda de la vorera a l’altra per l’aire i que hi hagi una empresa que estigui disposada a dur a terme aquesta instal·lació".

Finalment, afirma que "la fibra òptica no és un luxe, és una necessitat i garanteix la igualtat d’oportunitats de tots els ciutadans"; i per això insta al govern municipal a arribar a un acord amb alguna de les empreses de telefonia que operen al nostre municipi i a facilitar-li la instal·lació de la fibra òptica al barri de Dalt la Vila per tal que els seus veïns en puguin fer ús el més aviat possible.


Badalona, 26 de gener de 2021

9 visualizaciones0 comentarios
bottom of page