top of page
Buscar
 • Foto del escritorjuntperxcatbdn

David Torrents presenta una moció en defensa als mercats municipals

La moció s'ha aprovat per unanimitat que denuncia la precarietat de tots els mercats de la ciutat
Atesa la situació de precarietat en què es troben Els mercats municipals de Badalona, es troben en una situació de precarietat alarmant, alguns dels quals amb deficiències urbanístiques i de salubritat. Una situació que s’agreuja amb el temps.


Tenint en compte que en els darrers mesos per part de paradistes de diferents mercats municipals ens fan arribar la seva preocupació per la manca d’informació i els dubtes respecte de la concreció de les concessions municipals i la possibilitat de signatures de convenis de l'ajuntament amb alguna cadena de supermercats.


Atenent als acords de les mocions aprovades en aquest Ple tant el desembre de 2018 com el febrer del 2020 i votades a favor pel partit que actualment ostenta el govern de la ciutat:

 • compromís del govern local per agilitzar les reformes dels mercats municipals

 • incidir de manera urgent en la concessió de les parades als paradistes interessats

 • creació d’una comissió de seguiment

 • atendre de manera especial la situació de mercats com el de Pomar, Llefià i Torner

 • agilitzar els tràmits de concessió tant de les parades dels mercats com dels supermercats que s’hi han d’instal·lar

 • revisió de les taxes exigides als concessionaris, plans de seguretat i millores en la il·luminació

Vist que en el pressupost d’inversions aprovat pel Ple el passat 16 de març de 2021 no es preveu cap partida específica per la millora dels mercats municipals, adoptem els següents acords:

 1. Que s’informi de manera urgent a tots els interessats, així com als membres d’aquest consistori de la situació de cada un dels mercats municipals i dels plans d'actuació previstos per aquest govern en els mercats Municipals de Badalona.

 2. Que s’informi de manera urgent a les persones afectades, en especial als paradistes dels mercats municipals de les condicions previstes que es plantegen des de l'ajuntament, en la concessió de les parades dels Mercats Municipals així com de les concessions previstes a les cadenes de supermercats en alguns dels mercats municipals.

 3. Que es creí una comissió específica amb els representants dels grups municipals i els paradistes de les diferents mercats per iniciar un pla específic d’adequació dels mercats municipals amb l’objectiu de concretar les reformes estructurals i d’equipaments per garantir la seva continuïtat.

 4. Enviar còpia d’aquesta moció als representants dels mercats municipals de la ciutat, a la FAVB i a les diferents organitzacions del Consell econòmic i social.


Badalona, 24 de març de 2012

8 visualizaciones0 comentarios
bottom of page