top of page
Buscar
  • Foto del escritorjuntperxcatbdn

David Torrents reclama un canvi en el sistema de recollida de residus a la Plaça del Sol

En el ple d’Octubre del 2018, a instànices de JxCAT Badalona, es va aprovar una moció en la que es demanava un canvi en el sistema de recollida de residus a la Plaça del Sol.Ben aviat, farà dos anys, que en el Ple Ordinari d’Octubre del 2018, a instància del Grup Municipal de Junts per Catalunya, es va aprovar una moció en la que s’instava al govern municipal a què reconsiderés un canvi en el sistema de recollida de residus a la Plaça del Sol. Al voltant de la plaça hi ha un total de 14 contenidors fixes, set a la banda del carrer Santiago Russiñol i set mes a la banda del carrer Planas i Casals. David Torrents explica que aquella moció es va presentar per “les queixes constants dels veïns, l’augment de l’incivisme, la baixa freqüència en la recollida de residus i la manca de neteja de l’entorn dels contenidors, que feia que la brossa i les restes, de tot tipus, restessin pel terra”.

En gairebé dos anys, cap dels governs municipals que han passat per l’Ajuntament, no ha fet res, i com comenta David Torrents, “l’estat actual de la plaça, a part de la gran quantitat de contenidors i la brutícia que s’hi acumula, la caiguda dels dos pins que hi quedaven després del pas del temporal Glòria, i la poca neteja i manteniment de l’espai per part de l’administració, n’ha fet un lloc punyent”. 

Fa un parell de dies, vàrem poder veure una notícia de Badalona Comunicació en la que un grup format per una vintena de veïns del barri de Casagemes, a través d’una iniciativa autogestionada de replantació, han donat una segona vida a la plaça. David Torrents afirma que “aquestes iniciatives estan molt bé, però que mai, en cap cas,  han de substituir l’obligatorietat que té el consistori en mantenir els espais públics de la ciutat”        

És per tot això, que David Torrents avança que “demanarem al govern el compliment de la moció aprovada en ple municipal, en la que proposàvem la retirada dels contenidors fixes i la instauració del mateix sistema de recollida de residus que en els carrers del centre de la ciutat i del carrer Santa Maria cantonada carrer Prim, on els contenidors es posen a les 7 de la tarda i es retiren a mitjanit”. David Torrents afirma que els veïns de la Plaça del Sol i del seu entorn es mereixen un espai verd i net per gaudir-ne.

Badalona, 18 de juny de 2020.

30 visualizaciones0 comentarios
bottom of page