top of page
Buscar
  • juntperxcatbdn

David Torrents reclama un reconeixement públic a totes les víctimes del terrorisme

En motiu del 33è. aniversari de l’atemptat de l’Hipercor, David Torrents recorda que, a instàncies de JxCAT Badalona, en el ple del passat mes de febrer, es va aprovar una moció en la que es demanava un reconeixement públic a totes les víctimes del terrorisme.
David Torrents, recorda que “ avui fa, justament, trenta tres anys, que l’organització armada ETA va fer explotar un cotxe bomba a l’aparcament soterrani del centre comercial Hipercor de Barcelona, en el que van morir 21 persones i en van ferir 45”.

L’11 de març de 2004, hi va haver un altre atemptat terrorista, aquest cop a Madrid, amb una sèrie de explosions simultànies en els trens de rodalies Renfe. Aquest atemptat, tal com explica David Torrents “va ser comès, per una cèl·lula islamista local que pretenia emular accions d’Estat Islàmic i en l’atac van morir 191 persones i cap a 1700 van resultar ferides de diversa consideració, i es calcula que en total 2057 va patir lesions”.

Si bé és cert, que aquest atac terrorista és un dels més importants que han tingut lloc a Europa, i el més important a l’Estat Espanyol, no ha estat l’únic. David Torrents destaca que “el mes d’Agost de 2017, una cèl·lula d’Estat Islàmic liderada per l’Imam de Ripoll, Abdelbaki es Satty, va dur a terme una serie d’accions que van causar 16 morts i 100 ferits”. Primer amb un atropellament indiscriminat a la Rambla de Barcelona, el dia 17, i posteriorment l’atemptat a Cambrils, el dia 18.

A part d’aquests atemptats, Catalunya i l’Estat Espanyol, ha sofert d’altres atemptats terroristes que comptabilitzen un total de 10.181 víctimes, de les quals 1.429 són morts i 3.944 segrestats, amenaçats o danyats en atemptats. S’han comptabilitzat també 4.808 ferits de gran invalidesa, parcial o temporal, així com amb incapacitat absoluta.

Per tot això, i malgrat que després de l’atemptat de l’11 de març a Madrid, l’Ajuntament de Badalona va decidir instal·lar una placa commemorativa en record de les víctimes d’aquell atemptat, David Torrents recorda que “Junts per Catalunya Badalona, va presentar una moció el mes de febrer d’enguany, demanant un reconeixement públic a totes les víctimes de terrorisme de qualsevol índole o simbologia amb l’instal·lació d’una placa allà on es considerés més adient de la ciutat”.

Maltgrat que, tal i com destaca David Torrents, “som conscients que a causa del COVID19 la dinàmica municipal s’ha frenat, vull reclamar –li al govern el compliment de l’acord de la moció que va ser aprovada per unanimitat”.

Badalona 19 de juny de 2020.

84 visualizaciones0 comentarios
bottom of page