top of page
Buscar
  • Foto del escritorjuntperxcatbdn

El grup municipal de JxCAT presenta una moció per condemnar la fugida del rei emèrit Joan Carles IEl grup municipal de JxCAT ha presentat en el ple ordinari d'aquest mes de setembre una moció en el ple per condemnar la fugida del rei emèrit Joan Carles I de Borbó, que no ha estat aprovada atès els vots negatius del PP, PSC i COMUNS. El text de la moció textualment diu:


A finals de mes de juliol, el Rei espanyol emèrit, Joan Carles I de Borbó, va fugir després que se sabés que existien unes investigacions judicials obertes a Suïssa per la fortuna acumulada per l’antic cap d’Estat i, específicament, per una comissió de 100 milions de dòlars cobrada a l’Aràbia Saudita. La notícia es va fer pública després de la fugida del monarca en una operació que la Casa Reial Espanyola i el Govern Espanyol han reconegut haver pactat i sobre la qual han rebutjat, amb el suport del PP i Vox, donar-ne explicacions al Congrés dels Diputats. Durant quinze dies, l’Estat va amagar, deliberadament, quin havia estat el destí de Joan Carles de Borbó fins que; finalment, es va saber que està vivint als Emirats Àrabs Units.


Un destí que, segons la BBC, té a veure amb les restriccions a la llibertat de premsa que existeixen en aquest Estat del Golf Pèrsic on per fer treball periodístic has de demanar permís. Així, Joan Carles de Borbó s’empara en la legislació autoritària dels Emirats per evitar haver de donar explicacions i conviure amb una investigació periodística. Cal recordar, que els Emirats Àrabs Units es troba en la posició 147 (de 167) en la llista que elabora la revista “The Economist” sobre l’Índex de Democràcia dels Estats del món amb un 2’76 sobre 10 i; per tant, és un dels Estats més autoritaris del món segons els estàndards occidentals. Un mes després d’aquesta operació, que està costant una quantitat de diners important a l’erari públic, ja que hi ha agents públics acompanyant a l’anterior Cap d’Estat, ningú de la Casa Reial espanyola, ni del govern espanyol, ha donat explicacions clares de com, davant unes investigacions judicials, el monarca emèrit fuig per traslladar-se a una dictadura sense confirmar, quan i com, es posarà a disposició de la justícia per aclarir l'origen de la seva fortuna.

Per tot això, proposem l’adopció dels següents


ACORDS


PRIMER.- Condemnar la fugida del Rei Emèrit Joan Carles I de Borbó a causa de les investigacions sobre els orígens de la fortuna acumulada a Suïssa.


SEGON.- Rebutjar i reprovar la gestió del govern espanyol amb coordinació amb Felip VI i la Casa Reial espanyola en la fugida del monarca.


TERCER.- Demanar als grups del Congrés de Diputats que engeguin una comissió d’investigació sobre la gestió per determinar les responsabilitats de l’Executiu i de la Casa Reial i aclarir també si s’hi han destinat diners o recursos públics.


QUART.- Demanar a la Generalitat de Catalunya que reclami la sortida de la monarquia de les institucions, fundacions i consorcis que comparteixen.

Tanmateix, l’Ajuntament Ple acordarà allò que estimi més adient.


Badalona, 23 de setembre de 2020


8 visualizaciones0 comentarios
bottom of page