top of page
Buscar
  • Foto del escritorjuntperxcatbdn

El Ple aprova una moció a favor d'investigar els dubtes generats entorn dels atemptats de 17A

Amb els vots a favor de JUNTS, Guanyem, Comuns i Republicans i l'abstenció del PP, el ple ordinari d'aquest mes de gener aprova una moció a favor de sol·licitar al Congrés dels Diputats una Comissió d'Investigació amb la finalitat d'investigar tots els dubtes generats a l'entorn dels atemptats del 17 i 18 d'agost de 2017 a CatalunyaIntervenció del regidor de JUNTS, DAVID TORRENTS, defensant la moció.Atès que els dies 17 i 18 d’agost de 2017 Catalunya va ser víctima de dos atemptats terroristes perpetrats a les ciutats de Barcelona i Cambrils i en els que van morir 15 persones i més de 100 de fins a 34 nacionalitats van resultar ferides.

Atès que mesos després el CNI va admetre contactes amb l’Imam de Ripoll, considerat el cervell de la cèl·lula terrorista.


Atesa la gravetat de les acusacions fetes en seu judicial per l’excomissari José Manuel Villarejo i ateses les evidents relacions existents entre l’Imam de Ripoll i els Serveis Secrets Espanyols, que fins avui no han estat objecte d’investigació judicial ni parlamentària, proposem al Ple l’adopció dels següents acords:

PRIMER.- Sol·licitar al Congrés dels Diputats la creació d’una Comissió d’Investigació que tingui com a finalitat investigar les relacions entre l’Imam de Ripoll Abdelbaki Es Satty i els serveis secrets espanyols i les possibles responsabilitats d’aquests i altres estaments estatals en la comissió dels atemptats.


SEGON.- Sol·licitar a la Fiscalia General de l’Estat que investigui les declaracions efectuades per l’excomissari José Manuel Villarejo i impulsi la corresponent investigació judicial dels fets que van desencadenar els atemptats ocorreguts a Catalunya l’agost de 2017.

TERCER.- Sol·licitar al Gobierno de España que procedeixi a desclassificar com a matèria reservada a l’empara de la Llei sobre Secrets Oficials els documents incautats a l’excomissari Villarejo que tinguin relació amb els atemptats ocorreguts a Catalunya l’agost de 2017.

QUART.- Instar al Govern de la Generalitat a emprendre les accions necessàries per a aclarir la veritat sobre l’eventual responsabilitat del CNI i altres estaments estatals en l’atemptat del 17 d’agost, arribant a quantes instàncies siguin a l’efecte necessàries.

CINQUÈ.- Donar suport a les víctimes i a les seves famílies, reconèixer la tasca que van tenir aquell dia Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana i altres agents del sistema d’emergències, per la seva ràpida intervenció.

SISÈ.- Tenir sempre present la memòria de les víctimes del 17 i 18 d’agost i vetllar per preservar la seva memòria i dignitat.

SETÈ.- Que s’informi del present Acord a totes les ciutats natals de les víctimes dels atemptats.

Badalona, 25 de gener de 2022

57 visualizaciones0 comentarios
bottom of page