top of page
Buscar
  • Foto del escritorjuntperxcatbdn

El Ple va aprovar una moció per a depurar responsabilitats en el govern del PP de García Albiol

David Torrents, Junts per Catalunya, presenta conjuntament amb altres grups de l'oposició va presentar una moció, que va ser aprovada, per a depurar responsabilitats en el govern del PP, de Xavier García Albiol, pel malbaratament de 28.000 € públics en una campanya publicitària que mai es va arribar a enviar als ciutadans.L’Alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol, el mes de setembre passat va anunciar una línia

d’ajuts per al pagament de factures de subministraments dirigida a persones majors de 60

anys i amb ingressos inferiors als 900€. Com hem sabut, i per tal de publicitar-ho, es van imprimir i ensobrar 83.000 cartes i tríptics per fer-los arribar a totes les cases de la ciutat, independentment de l’edat des residents, per un cost total de 27.817,04.- €, enviament que finalment no es va contractar mai justificat pel govern per la coincidència d’un altre enviament d’una campanya d’ajuts que anava adreçada a autònoms i que, per tant, segons s’excusen havien de prioritzar.


El govern municipal no va contractar el servei de l’enviament d’aquestes cartes i el que diuen que van fer per no malbaratar tot aquest material, és lliurar-lo manualment mitjançant els sis coordinadors de districte. El que si que és cert, és que no es van lliurar totes i que tampoc es va arribar a totes les cases, com ha reconegut el propi ajuntament.


Aquestes ajudes, 2,5Milions d’Euros, formaven part d’un programa impulsat per l’Ajuntament amb la col·laboració de l’AMB amb l’objectiu de pal·liar l’impacte econòmic que la situació de crisi sanitària del moment va provocar en les persones més grans de la ciutat. El termini de presentació de sol·licituds es va exhaurir el 31 de març.


Malgrat que a la ciutat hi ha més de 50.000 persones que tenen més de 60 anys, només se n’hi van poder acollir 226 de les 502 que van presentar la documentació. Els números parlen per si sols. És més que evident que la majoria de les persones a qui anaven destinats aquests ajuts no se’n van assabentar i que els barems establerts eren de difícil compliment.


Per tot el que s’exposa, l'Ajuntament Ple va aprovar una moció instant al govern municipal a que demani perdó a totes les famílies vulnerables de més de 60 anys que no van tenir accés a la informació de la campanya, i no s’han pogut beneficiar; demanant la dimissió del regidor o regidora responsable del malbaratament de 28.000€ públics per una campanya informativa que mai s’ha enviat als ciutadans i instant al govern a tornar a convocar d’immediat les ajudes per subministraments a majors de 60 anys amb una revisió dels criteris perquè arribi a més població.


Badalona, 22 d’abril de 2021


6 visualizaciones0 comentarios
bottom of page