top of page
Buscar
  • Foto del escritorjuntperxcatbdn

El regidor de JxCAT, DAVID TORRENTS, demana la dimissió de la regidora de seguretat.

David Torrents, davant la inoperància de la regidora de seguretat de Badalona, demana la seva dimissió en el ple ordinari d'aquest més de gener.El 23 d’octubre de 2020, el BOPB i el DOGC publicaven una oferta parcial d’ocupació pública parcial de l’any 2020 relativa al cos de la Guàrdia Urbana de 26 places d’agents ampliable fins a un 10% sense que això es considerés una modificació de la mateixa.


El dia 9 de novembre de 2020, el BOPB publicava les bases específiques reguladores i la convocatòria del procés selectiu de les 26 places vacants d’agents de GU, pel procediment d’oposició, en torn lliure. La convocatòria va ser publicada el 24 i 26 de novembre, en el BOE i en el DOGC, respectivament.


El dia 8 d’aquest mes de gener, l’Ajuntament de Badalona, comunica el llistat de persones admeses, que són un total de 1272 homes i 592 dones, quedant excloses del procés un total de 86 persones. A aquestes persones admeses se’ls emplaça el 16 de gener a fer la prova cultural i de coneixements específics i posteriorment, els dia 23 i 24 de gener, per torns, a les proves d’aptitud física.

Dos dies abans de la prova cultural i de coneixements específics, o sigui el proppassat 14 de gener, l’Ajuntament fa un comunicat anunciant l’ajornament temporal de les proves d’aquest procés selectiu justificat per l’evolució de la pandèmia i el gran volum de contagis de COVID registrats a Catalunya, a efectes de no generar cap esdeveniment amb una gran assistència de personal que pugui comportar un risc per a la salut dels assistents. I l’Ajuntament anuncia que continuarà treballant per tal que, en el moment en què les condicions sanitàries siguin més favorables, es desenvolupi aquest procés selectiu.


També a causa de l’Estat d’alarma per la COVID-19, l’ISPC va suspendre temporalment tots els processos de selecció de personal, però ja va preveure iniciar el proper curs bàsic per a policies a finals de gener de 2021, concretament el 25 de gener i, atès el gran volum d’alumnes que preveia rebre, el passat mes de juliol, va demanar a tots els ajuntaments i caps de policia local que informessin del nombre d’aspirants que tenien previst inscriure-hi.


Malgrat això, tal i com explica David Torrents "l’Ajuntament de Badalona ha estat incapaç de gestionar els tempos i les 26 persones que acabaran sent seleccionades en aquest procés, no podran ingressar a l’ISPC a l’inici d’aquest curs i, conseqüentment, no es podran incorporar al cos de la Guàrdia Urbana fins a finals dels 2022".

Tenint en compte la quantitat de jubilacions que es produiran en el cos aquest any i la tardana incorporació d’aquests 26 agents, Torrents afirma que "la plantilla de la Guàrdia Urbana es veurà reduïda significativament i, ens preguntem, si la inoperància d’aquest govern, podrà garantir la seguretat en el nostre municipi".

Es per això, que Torrents ha presentat una moció en el ple d'aquest mes de gener demanant la dimissió de la regidora de Seguretat de l'Ajuntament de Badalona.

9 visualizaciones0 comentarios
bottom of page