top of page
Buscar
  • Foto del escritorjuntperxcatbdn

JUNTS PER CATALUNYA presenta moció per a la millora de l’estat de l’aigua a la platja de Badalona

David Torrents, President del grup municipal de Junts per Catalunya Badalona, ha presentat per urgència una moció que es discutirà en el ple ordinari d’avui mateix, per tal de garantir un bon estat de l’aigua a les platges de Badalona.
Aquest mateix matí, en la Junta de Portaveus celebrada abans del Ple, David Torrents, President del Grup Municipal de Junts per Catalunya Badalona, ha presentat per urgència una moció per a la millora de l’estat de l’aigua a les platges de la ciutat.


A Badalona, quan arriba l’estiu, l’aigua de mar pot variar entre dos extrems, pot estar cristal·lina o fer fàstic, sobretot l’endemà dels dies de pluja, però també altres dies, que sense saber ben bé com, apareix porqueria i plàstics flotant a l’aigua que impedeixen un bany agradable.


Tal i com explica Torrents, «aquest problema ve de lluny, amb episodis greus a començaments del 2000, que després van disminuir però sense desaparèixer». A molts llocs del planeta s’acumulen plàstics al mar i l’origen d’aquests materials és majoritàriament la terra, pel que és allà on s’ha d’actuar.


Torrents afirma que, «a la nostra ciutat, tenim a més una sèrie de factors en contra: una conca important, amb fort pendent i un terreny que s’ha anat impermeabilitzant i absorbeix menys aigua; rieres que s’han canalitzat i connectat al clavegueram, que és unitari, és a dir, que pels mateixos col·lectors hi circulen aigües residuals i pluvials».


Això fa que amb pluges moderades, com les d’aquests darrers dies, el sistema quedi col·lapsat i la barreja d’aigua residual i pluvial surti pels sobreeixidors que hi ha a la platja. Això no passa només a Badalona, però els corrents marins dominants tenen tendència a portar els sòlids flotants cap a la nostra platja.


Torrents conclou que «no hi ha, per tant, una única solució, però la clau està en evitar que els sòlids arribin al mar i que les administracions hi tenen responsabilitat». Considera doncs que «és necessari una millora del col·lector de Llevant que recull l’aigua residual i la porta cap a la depuradora del Besòs, encara que sigui una obra de llarga i difícil execució».


El regidor de Junts per Catalunya, explica que «l’Ajuntament té redactat des del 2011, el pla director del clavegueram, que preveu una sèrie de dipòsits per a retenir les aigües pluvials que podria minimitzar alguns sobreeiximents» matisa però, que d’aquest pla, només es va executar el dipòsit d’aigües pluvials de l’Estrella i es va eliminar un sobreeixidor de la platja. Però a banda d’obres, considera que «s’ha de millorar la neteja dels carrers i rieres i la neteja preventiva del clavegueram per evitar que vagin sòlids a les aigües pluvials».


Badalona, 30 de juliol de 2019.

291 visualizaciones0 comentarios
bottom of page