top of page
Buscar
  • Foto del escritorjuntperxcatbdn

Junts per Catalunya presentarà moció de suport als veïns del Carrer Camèlies

Junts per Catalunya presentarà al proper ple ordinari, una moció de suport als veïns del carrer Camèlies al barri de Coll i Pujol
Fa anys que els veïns del barri de Coll i Pujol es queixen de l’estat de deixadesa en què es troba el seu barri i, més concretament, del mal estat del solar de l’antiga foneria i de les conseqüències que se’n deriven i que afecten, principalment, el Torrent de la Batllòria i el carrer Camèlia.


A finals de la legislatura 2011-2015, a través de l’Oficina Municipal del Districte 1, es va acordar amb el govern d’aleshores, aplanar el solar, reomplir els forats amb sauló, fer la rampa d’accés al solar amb formigó i canalitzar i conduir les aigües pluvials per tal d’evitar que s'enfangués en episodis de pluges i que la sorra del solar acabés escampada pels carrers adjacents. Finalment, aquesta actuació no es va dur a terme.


El febrer del 2018, el govern municipal va programar sessions a tots els districtes de la ciutat per explicar detalladament les inversions a cada barri de la ciutat i, en la sessió celebrada el 22 de febrer d’aquell any, es va informar de les actuacions que es durien a terme en els barris del districte primer. Una d’aquestes actuacions, dins el Pla d’Inversions, incloïa l’adequació del solar de l’antiga foneria al barri de Coll i Pujol. Aquesta inversió anunciada tampoc es va dur a terme.


El juliol del 2019, els veïns van tallar el transit durant un dia per denunciar la situació de degradació de la zona. Van insistir en demanar la descontaminació del solar de l’antiga foneria, el seu asfalt i el canvi de sentit de circulació del carrer Camèlia. Aquell mateix dia, l’Alcalde Pastor, va visitar els veïns i va anunciar que a principis d’any arribarien les millores i que mentrestant es farien petites actuacions que tampoc han arribat.


Aquest mes de novembre, els veïns cansats de la inoperància del govern municipal, han tornat a tallar el trànsit del carrer Camèlia per continuar denunciant l’estat de degradació i deixadesa de la zona i per continuar reclamant el canvi del sentit de circulació del carrer, la descontaminació del solar de l’antiga foneria i el seu asfaltatge.


Per tot el que s’exposa, proposem al ple de la corporació l’adopció dels següents


ACORDS


PRIMER. Instar al govern municipal a què faci l’actuació ja prevista en el Pla d’Inversions 2015-2019 i adeqüi el solar de l’antiga Foneria.

SEGON. Instar al govern municipal a què canviï estudiï la possibilitat de canviar el sentit de circulació del carrer Camèlia.

TERCER. Traslladar l’adopció d’aquests acords al l’associació de veïns del barri de Coll i Pujol i a tots els veïns del carrer Camèlia mitjançant full informatiu.


Badalona, 19 de novembre de 2019


3 visualizaciones0 comentarios
bottom of page