top of page
Buscar
  • Foto del escritorjuntperxcatbdn

Junts presenta moció en reconeixement víctimes del terrorisme.

Junts va presentar moció en el ple ordinari del mes de febrer demanant un reconeixement públic a totes les víctimes del terrorisme.L’11 de març de 2004 hi va haver un atemptat terrorista a Madrid, amb una sèrie de explosions simultànies en els trens de rodalies Renfe. Aquest atemptat va ser comès, per una cèl·lula islamista local que pretenia emular accions d’Al-Qaida. En l’atac van morir 191 persones i cap a 1700 van resultar ferides de diversa consideració, i es calcula que en total 2057 va patir lesions.


Si bé és cert, que aquest atac terrorista és un dels més importants que han tingut lloc a Europa, i el més important a l’Estat Espanyol, no ha estat l’únic. El mes d’Agost de 2017, una cèl·lula d’Estat Islàmic liderada per l’Imam de Ripoll, Abdelbaki es Satty, va dur a terme una serie d’accions que van causar 16 víctimes mortals i 100 persones ferides en dos atacs amb sengles vehicles ariet i atacs a posterior. Primer va ser l'atropellament indiscriminat a la Rambla de Barcelona, el dia 17 i posteriorment l’atemptat a Cambrils, el dia 18.


A part d’aquests atemptats islàmics, Catalunya i l’Estat Espanyol, ha sofert d’altres atemptats terroristes que comptabilitzen un total de 10.181 víctimes, de les quals 1.429 són morts i 3.944 segrestats, amenaçats o danyats en atemptats. S’han comptabilitzat també 4.808 ferits de gran invalidesa, parcial o temporal, així com amb incapacitat absoluta.


Després de l’atemptat de l’11 de març a Madrid, l’Ajuntament de Badalona va decidir instal·lar una placa commemorativa en record de les víctimes d’aquell atemptat; però tenint en compte que abans i després d’aquell atemptat, n’hi ha hagut d’altres, que també han produït víctimes i que es mereixen el mateix reconeixement que les de l’11M.


Proposem al Ple l’adopció dels següents


ACORDS


1. Instar a l'Ajuntament de Badalona a modificar el text de la placa de metall instal·lada al parterre del xiprer de la porta de la casa de la vila perquè deixi de referir-se a les víctimes de l’11M i faci referència a totes les víctimes del terrorisme.

2 visualizaciones0 comentarios
bottom of page