top of page
Buscar
  • Foto del escritorjuntperxcatbdn

JxCAT conjuntament amb ERC hem presentat moció en defensa als drets civils i polítics

Exigim la posada en llibertat immediata dels presos polítics i el retorn amb garanties de les persones exiliades


La injusticia situació dels presos políics i dels exiliats ens demostra que s'estan vulnerant els drets d'expressió d'opinió, de manifestació, d'associació i participació així com se'ls restringeix el dret a participar de l'activitat política.


L'empresonament dels polítics catlans no respon a criteris legals sinó a un ús ideològic del dret que posa en evidència el trencament del principi de separació de poders, l'ús partidista de la Fiscalia, la vulneració dels drets fonamentals, la violació del dret al jutge predeterminat per la llei i un abús del dret.


L'existènia de presos polítics atempta contra els drets recollits a la Declaració Universal dels Drets Humans proclamada per l'Assemblea General de Nacions Unides el 10 de desembre de 1948, i també contra el Conveni Europeu per la Protecció dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals adoptada pel Consell d'Europa l'any 1950 i ratificada per l'Estat Espanyol. Han estat diverses les institucions que han demanant la llibertat immediata dels presos polítics preventives com el grup de treball sobre detencions arbitràries de l'ONU, que n'exigeix l'alliberament immediat perquè la seva detenció "de l'exercici dles seus drets a la llibertat de consciència, opinió, expressió, associació, reunió i opinió políitca i vulnera la seva presumpció d'innocència.


Rebutgem la persecució ideològica i política que des de les instàncies judicils i governamentals de l'Estat espanyol s'està portant a terme contra l'independentisme i els seus representants electes vulnerant la llivertat ideològica i de participació política.


Denunciem l'empresonament injust d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Raúl Romeva, Jordi Turull, Josep Rulli l'exili forçòs de Carles Puigdemont, Meritxell Serret, Toni Comín, Lluís Puig, Clara Ponsatí, Anna Gabriel i Marta Rovira.


Per tots aquests motius demanem:


1. La posada en llibertat immediata dels presos polítics i el retorn amb garanties de les persones exiliades.


2. Defensem la dignitat i la sobirania de les institucions catalanes i denunciem la intorable situació de judicalització de la política que afecta a tota la societat civil, les institucions i els debats parlamentaris.


3. Insistim en la defensa dels drets polítics de tots els representants, escollits democràticament del Parlament i món local, els representats de la societat civil i els membres del Govern. Denunciem altre cop més la vulneració de drets civils, fonamentals i polítics que afecta a tota la ciutadania de Catalunya.


4. Fem una crida a tots els democrates a mobilitzar-nos de forma pacífica, democràtica, massiva i transversal en defensa dels drets civils i polítics.


Badalona, 24 de setembre de 2019

5 visualizaciones0 comentarios
bottom of page