top of page
Buscar
  • Foto del escritorjuntperxcatbdn

L'oposició demana al govern del PP que consesuï un Pla de Recuperació Econòmic i Social

El PSC, GBeC, ERC Avancem-MES, BeCP i JxCAT exigeixen al govern del Partit Popular que consensuï amb l’oposició i la societat civil un Pla de Recuperació Econòmica i Social


L’emergència sanitària de la covid-19 ha derivat en una crisi econòmica i social de gran magnitud. Són molts els municipis que han treballat i aprovat plans de recuperació amb una visió integral i projectant la ciutant en el mig i en el llarg termini; sovint lligant-los a altres plans com el Pla d’Actuació Municipal o plans estratègics. Aquests documents han estat consensuats amb la majoria de forces polítiques i amb la participació de la societat civil.


En el cas de Badalona, el govern del Partit Popular no ha liderat cap projecte. Tot el contrari, ha paralitzat la feina que van iniciar els grups de tradició democràtica durant l’abril.


En aquest context, diverses entitats i associacions de Badalona han reivindicat la necessitat d’aquest Pla. En aquest sentit, ahir es va fer públic un manifest en el qual es reivindica que el govern de Badalona treballi de forma consensuada l’ús dels recursos disponibles. En particular, els 2.3M€ de l’Àrea Metropolitana de Barcelona disponibles per Badalona, dins del pla metropolità de suport a la cohesió social, l'economia de proximitat i la coproducció de serveis (ApropAMB). Un manifest que ja ha rebut més d’una quarantena d’adhesions.


Una reivindicació compartida amb la d’altres federacions, col·lectius, associacions, entitats i sindicats dels sectors econòmics, socials i culturals de la ciutat. Tal i com ha quedat palès en les diferents propostes i reivindicacions que han presentat des de l’inici de l'estat d’alarma per la covid-19, com en múltiples declaracions en el darrer Consell Econòmic i Social

Per aquest motiu els grups de l’oposició, el Partit Socialista de Catalunya, Guanyem Badalona en Comú, Esquerra Republicana Avancem-MES, Badalona en Comú Podem i Junts per Catalunya exigeixen al govern municipal la convocatòria urgent d’una taula conjunta entre govern, oposició i principals actors socials i econòmics per consensuar l’ús dels recursos disponibles dins d’una visió integral de ciutat.


Badalona, 24 de setembre de 2020

5 visualizaciones0 comentarios
bottom of page